ePolitics 2009: Ciutadania, Govern i Administració a la Societat de la Informació

ePolitics 2009: Ciutadania, Govern i Administració a la Societat de la Informació

epolitics El proper 23 d’octubre tindran lloc a Barcelona les Jornades ePolitics: Ciutadania, Govern i Administració a la Societat de la Informació, organitzades per la Direcció General de Participació Ciutadana, que van adreçades tant a públic tècnic, com polític o acadèmic.

Aquestes jornades obren una línia de debat i de reflexió sobre els canvis que afecten la política en la societat de la informació des d’una doble perspectiva: la incorporació i la utilització de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per part de la societat civil i la seva utilització per part dels governs.

L’impacte de les TIC en la democràcia en general i en les pràctiques d’innovació democràtica en particular és una qüestió de destacada actualitat. Les TIC poden facilitar aquestes pràctiques avançant cap a noves maneres de fer política, amb una informació més àmplia i directa, i una major comunicació entre representants i representats. Però de quina manera faciliten la participació política dels ciutadans? Quines potencialitats i limitacions tenen? Com s’estan utilitzant per part de governs i administracions?

La conferència inaugural serà a càrrec d’ Ann Macintosh (University of Leeds) i abordarà l’ús de les TIC per implicar la ciutadania en la política. Les jornades tractaran temes com els moviments socials, la participació ciutadana, el govern o l’administració electrònica.

L’objectiu és doble, aprofundir en la reflexió teòrica i conceptual al voltant de la incorporació de les TIC en la política, així com fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques desenvolupades en l’àmbit local, autonòmic, estatal i europeu. Així, s’analitzaran aquests temes des de la teoria i s’aportaran casos de cada una de les branques estudiades.

Data: 23 d’octubre de 2009

Lloc: Auditori FAD, pl. dels Àngels, 5-6, Barcelona

Inscripció: cal que envieu per correu electrònic les vostres dades (nom i cognoms, ens de pertinença, càrrec, telèfon i adreça electrònica de contacte) a dgparticipacio.ri@gencat.cat. Per més informació: 93 552 60 68.

Consulta el programa

vía Butlletí de Participació Ciutadana.

6 comentarios en «ePolitics 2009: Ciutadania, Govern i Administració a la Societat de la Informació»

  1. Ann MacIntosh.. hummmm espero que no os hable de lo importante de la presencia en Second Life. En junio así lo hizo en San Sebastián 🙁

Los comentarios están cerrados